• Stołówka szkolna

        • Regulamin stołówki szkolnej

        • 1.  Ze stołówki mogą korzystać uczniowie oraz pracownicy szkoły, w szczególnych przypadkach, po uzyskaniu zgody dyrektora szkoły, najbliższa rodzina pracowników.

          2.  Obiady wydawane są w godzinach  10.25 według ustalonego harmonogramu.

          3.  1-ego każdego miesiąca wydawane są kartki abonamentowe na dany miesiąc.

          4.  W przypadku zgubienia całego bloczka obiadowego za odpłatnością 5 zł, wydawany jest duplikat.

          5.  Pojedyncze kartki zastępcze są wydawane w kancelarii świetlicy.

          6.  Od godz. 13.30 można spożywać bezpłatnie gorącą zupę (uczniowie i pracownicy szkoły)

          7.  Odzież wierzchnią i plecaki na czas spożywania obiadu należy pozostawiać w szatni.

          8.  O nieobecności dziecka na obiedzie należy powiadomić kancelarię świetlicy danego dnia do godz. 8.30 (osobiście lub telefonicznie, tel. 668 211 767).

          9. Jeśli nie zostanie zgłoszona nieobecność dziecka, rodzic musi zapłacić za niewykorzystane obiady.

          10. Opłaty za obiady należy uiszczać do 10-tego każdego miesiąca.

          11. Rezygnację z korzystania z posiłków należy zgłaszać na 2-3 dni wcześniej lub na koniec miesiąca. 

          12. Wpłaty za obiady przyjmowane są w poniedziałki, środy, czwartki i piątki w godz. 11.00-15.00, we wtorki w godz. 11.00-16.30.

           

          Przed wejściem na stołówkę szkolną obowiązuje dezynfekcja rąk.

           

          Koszt obiadów = ilość obiadów w danym miesiącu x 7,00 zł.

          Należności za obiady przyjmuje intendentka p. Jolanta Rosińska

           

          Zapisów uczniów na obiady w stołówce szkolnej można dokonywać telefonicznie pod numerami:

           

          668 211 767 lub 29 752 23 40

           

          Istnieje możliwość korzystania z obiadów finansowanych przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej. Osoby znajdujące się w trudnej sytuacji materialnej mogą zgłaszać się do pedagoga szkolnego Barbary Bieńkowskiej.

           

          JADŁOSPIS

           

          Wtorek   27.09.2022

          Zupa mleczna z zacierka, udko pieczone, ziemniaki, marchewka zasmażana

           

          Środa     28.09.2022

          Krupnik, zapiekanka z makaronem, szynką, cebulą i pieczarkami, jogurt

           

          Czwartek 29.09.2022

          Barszcz czerwony, gulasz z kaszą, ogórek konserwowy, owoc

           

          Piątek 30.09.2022

          Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kwaszonej kapusty

           

          Poniedziałek 03.10.2022
          Zupa zacierkowa, kotlet pożarski, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej

           

           

          ZAPRASZAMY I ŻYCZYMY SMACZNEGO:) 

           

          Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, papryka słodka, bazylia, zioła prowansalskie. 

          Zgodnie z informacjami producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.